Bartın 1 Şubesi

Şube müdürlüğünden sonra GİH için de görevde yükselme sınavının yapılması kararlaştırıldı

Şube müdürlüğünden sonra GİH için de görevde yükselme sınavının yapılması kararlaştırıldı

Millî Eğitim Bakanlığı, Eğitim-Bir-Sen’in talebi üzerine çalışma takvimine aldığı görevde yükselme sınavları konusunda duyurular yayımlamaya başladı. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda taşra teşkilatı il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri 513 şube müdürü kadrosuna görevde yükselme yoluyla atama ve sınav duyurusunu yayımladı.

Diğer taraftan, Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın Bakanlık yetkilileri ile yaptığı görüşme sonrasında, şube müdürü unvanı dışındaki diğer görevde yükselmeye tabi kadrolar için Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nın 2018 Eylül ayında gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır.

Eğitim-Bir-Sen olarak, 11.1.2018 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, merkez ve taşra teşkilatında norm kadro açığı ile hizmet gereklerine göre belirlenen şube müdürlüğü, şef ve memur münhal kadroları için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları açılmasını talep etmiştik.

Bakanlık, cevabi yazısında, 2018 yılı içinde makamın uygun görmesi halinde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları açılmasının planlandığını ifade etmişti.