Bartın 1 Şubesi

Bartın MEMURSEN 81 il ile eş zamanlı " Emeğe Saygı, Adalete Davet " çağrısında bulundu.

Memursen 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklamaları yaparak Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci ile devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde “Emeğe Saygı, Adalete Davet” çağrısında bulundu.

 

Bartın Memursen İl temsilcisi Akça, Memursen’ e bağlı hizmet kolu başkan ve üyelerinin katıldığı

basın açıklamalasında, kamu görevlilerinin memnuniyetinin toplumun genel memnuniyeti olduğu vurguladı. 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin, Kamu İşveren Heyeti’nin müzakere süreci hiç yaşanmamış gibi bir irade ortaya koyması üzerine uyuşmazlıkla sonuçlandığı hatırlatılan açıklamada, “Memur-Sen olarak toplu pazarlık sürecinde Kamu İşveren Heyeti’yle sözleşme imzalanmasını sağlamak için büyük çaba sarf ettik. Bu gayretin yanı sıra basın açıklamalarıyla, iş bırakma eylemleriyle de sahada olduk ve heyetimizi destekledik. Bugün de aynı kararlılıkla ve örgütlü gücümüzle meydanlardayız. Memur-Sen’in ve bağlı sendikalarının titiz çalışmalarla, sahanın nabzını tutarak oluşturduğu ve kamuoyuna ‘makul teklifler’ olarak deklare ettiği 657 teklifine karşın Kamu İşveren Heyeti maalesef malul tekliflerle masaya gelmiş ve ardından toplu sözleşme sürecini hiç yaşanmayan bir süreç olarak tarihe kaydetme iradesi göstermiştir. Bu iradenin sonucu olarak süreç uyuşmazlıkla sonuçlanmış ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na gidilmiştir. Biz, toplu sözleşme görüşmeleri boyunca masanın ve müzakerenin önemine inanarak çözüm üretmeye odaklandık ve sürecin uzlaşmayla sonuçlanması için büyük bir özveriyle çalıştık. Dün dedik, bugün de diyoruz: Memur-Sen’in teklifleri milletin talepleridir. Çünkü bu teklifler maşerî vicdanda makes bulmuş adil ve hakkaniyetli tekliflerdir” denildi.

 

Akça: “Türkiye’nin alın teri; devlet hizmetlerinin kesintisiz sürmesinin, devletin tüm unsurlarıyla işlemesinin teminatıyız. Biz ailelerimizle birlikte 20 milyonluk bir kitleyiz. Tekliflerimizde haklıyız, duruşumuzda hakkaniyetliyiz. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun da bu gerçekten sarf-ı nazar etmeyeceğini umuyor ve bekliyoruz. Biz, refahtan pay, paylaşımda adalet istiyoruz. Biz, kamu görevlilerinin hayat standardını yükseltecek, emeğin hakkını takdir edecek bir karar bekliyoruz.” Dedi.