Bartın 1 Şubesi

EĞİTİM-BİR-SEN Bartın Şubesi 4. Genel Kurulunu Yoğun Katılım ile Gerçekleştirdi

EĞİTİM-BİR-SEN BARTIN ŞUBESİ 4. Genel Kurulunu Yoğun Katılım ile Gerçekleştirdi

EĞİTİM-BİR-SEN Bartın Şube 4.Olağan Genel Kurul Seçimi büyük bir katılımla 30.10.2022 Pazar günü Saat: 12.00-17.00 arası Şehit Mustafa Yaman Proje İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Seçimde Muhammet AKÇA tek liste halinde yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

4.Olağan Genel Kurul’a EĞİTİM-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Atilla OLÇUM, AK Parti İl Başkanı Turan KALAYCI, Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Kenan DURSUN, SGK İl Müdürü Şaban ÇENGEL, İl Gençlik ve Spor Müdürü Halil AKKAŞ, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ile Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, STK Başkanları, 6 Nolu Şubeye bağlı ilçe şube başkanları, delegeler ve yerel basın katıldı.

Program, DİYANET-SEN İl Başkanı Sefai ALBAYRAK‘ın Kur’an tilaveti ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongre, Divan Kurulu heyetinin oluşturulmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Divan Kuruluna; EĞİTİM-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Atilla OLÇUM, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf HAYRİ, DİYANET-SEN İl Başkanı Sefai ALBAYRAK seçildi.

4.Olağan Genel Kurulda, divan üyelerinin seçiminden sonra seçime tek liste ve tek adayla giren Muhammet AKÇA yaptığı konuşmada şunları dedi:

“Eğitim-Bir-Sen Şube Kongremizi, sendikamızın kuruluşundan beri benlik ve kimlik olarak içselleştirdiği manevî değerler, ahlaki ilkeler, taze heyecanlar, yenilenen duygularla, bize yaraşır demokratik olgunlukla, katkı ve katılım coşkusuyla yapıyoruz.

Sendikal mücadelede büyük kazanımlar elde ettik; ulusal ve küresel ölçekte büyük atılımlar, sıçramalar gerçekleştirdik. Üzerimize karabasan gibi çökmüş yasakların kâbusa dönüşmüş yasakçı duvarlarını gümbür gümbür, blok blok yıktık. Bugün 6. Dönem Toplu Sözleşme ile elde edilen haklarla sendikal faaliyetler yeni ve ileri bir mesafe kazanmıştır. 3600 ek göstergenin alınması, beklentileri karşılamaktan uzak olmasına rağmen, önümüzdeki dönemde iyileştirilmesi için çaba harcayacağımız Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkması, sözleşmeli personele kadro verilmesi ve bütün bunların hükûmetle ortak çalışma sonucu yapılması, sadece ülkemiz için değil bütün dünya sendikacılığı adına da tarihî nitelikte kazanımlardır.

 

Üniversite idari personelinin merkezî yer değişikliği konusunda çalışma yapılmasının karara bağlanması, mesleki eğitim koordinatörlük görevlerindeki ek ders saat sınırlamasının kaldırılması, öğretim görevlisi kadrolarında bulunan akademisyenlere geliştirme ödeneğinin yüzde 60 oranında ödenmesi, memur ve hizmetlilerin DYK ücretlerinde artış sağlanması, geliştirme ödeneğinin 2022 ve 2023 yıllarında da devamının sağlanması, 1 Ocak ve 1 Mayıs günlerinde ödenmeyen ek ders ücretinin ödenmesi, toplu sözleşme ikramiyesinin 400 TL’ye çıkartılması, sözleşmeli personelin kadro sorununun karara bağlanması ve 2022 yılında çözülecek olması, halk eğitim merkezleri ve olgunlaşma enstitülerinde haftada üç saat nöbet ücreti ödenmesi, müdür ve müdür başyardımcılarının, öğretmenevi yöneticilerinin, rehber öğretmenlerin ek ders ücretlerinde artış sağlanması gibi, birçok sorunun çözüme kavuşturulmasında, pek çok konunun kazanıma dönüştürülmesinde mücadelemiz, girişimlerimiz, katkımız vardır.

Yeni müfredat programları ile eğitimin vesayetçi karakterinden arındırılıp demokratikleştirilmesinde, okullara Kur’an ve Siyer derslerinin konmasında, öğretmene ve öğretmenlik mesleğine saygınlık kazandırılmasında sendika olarak bizim etkimiz, katkımız vardır. Türkiye’nin normalleşmesinde, sivilleşmesinde, haksızlıkların, mağduriyetlerin giderilmesinde bir sivil toplum kuruluşu olarak büyük emeğimiz, mücadelemiz; kamu görevlileri adına temin edilen kazanımların altında imzamız vardır. Bu kararlılığı gösteren eğitim çalışanlarının, yeni Türkiye’nin yolunu açan, ufkunu aydınlatan kahraman, bilge öncüleri sizlersiniz. Sizleri can-ı gönülden kutluyorum.

Bu büyük ailenin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde emeği geçen, milletin istikbali ve Allah’ın rızasından başka bir şey gözetmeyen azimli, sabırlı, vefakâr, fedakâr dostlarımızdan Allah razı olsun. Başta kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan olmak üzere hakkın rahmetine kavuşan başkanlarımıza ve mensuplarımıza Allah rahmet etsin, mekânları cennet olsun.

Sendikal yürüyüşümüz, gerçek anlamda bir kardeşlik; birlik, beraberlik ve dayanışma yürüyüşüdür. Yürüyüşümüz, yıkma, bölme, parçalama, itme, ötekileştirme değil, birleştirme, kucaklama yürüyüşüdür. Yürüyüşümüz, yapma, onarma, köprüler kurma, gönül alma, sevme, güvenme, kardeş olma, kardeş bulma, kardeş kalma yürüyüşüdür. Yürüyüşümüzün ufku bütün bir medeniyet coğrafyamızı, giderek bütün dünyayı sarmalıdır, sarmak zorundadır.

 

İşte yüreğinde bütün yeryüzü mazlumlarının hüznünü taşıyan sizler, siz dostlarımız, yolumuzun uzun, yükümüzün ağır olduğunu da biliyoruz. Aynı şekilde her birimizin en az ülkemiz kadar geniş yüreğinden, yeryüzünün bütün ufuklarına umudun ışığı yayılıyor.

 

Bu ışıkla yürüdüğünüzü, yani kalbinizin aydınlattığı yoldan, yürüdüğünüzü de biliyor, görüyorum.

 

Kongremiz hayırlı, yürüyüşünüz kutlu olsun. “

Muhammet AKÇA’nın konuşmasından sonra kürsüye gelen AK Parti İl Başkanı Turan KALAYCI, EĞİTİM-BİR-SEN Bartın Şubesinin 4. Olağan Genel Kurul toplantısının hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. AK Parti olarak sivil toplum alanına çok önem verdiklerini ifade ederek Memur-Sen’in, Eğitim-Bir-Sen’in özverili çalışmalarını da dikkatle takip ediyoruz. Memur-Sen’in özellikle demokratikleşme ve özgürleşme noktasındaki eylem ve söylemlerinin büyük Türkiye hedefleri için oldukça kıymetlidir. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Kenan DURSUN, EĞİTİM-BİR-SEN sendikacılığının kardeşlik ve hizmet temeli üzerine oturduğunu vurgulayarak tecrübeli sendikacı Muhammet AKÇA ile Eğitim-Bir-Sen Bartın Şubesinin başarılı hizmetlerine devam edeceğine inandığını söyleyerek EĞİTİM-BİR-SEN Bartın Şubesi 4.Olağan Genel Kurul Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diledi.

EĞİTİM-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Atilla OLÇUM,  “Yedi Güzel Adamdan biri olan ve sendikanın kurucusu Merhum Şair M. Akif İNAN’ın ”Kadim Medeniyet; Özgür Devlet” anlayışını özetleyen bir konuşma yaptı. Konuşmasında Sendikal kazanımlardan da bahsetti.Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili merak edilen hususlara açıklık getirdi. Delegasyon tarafından yöneltilen sorulara ayrıca cevap verdi.

Öğleden sonra yapılan seçimler baştan sona demokrasi şöleni şeklinde geçti.

94 üyenin oy kullandığı 1 oyun iptal edildiği seçimden 93 oy alarak yeniden başkan seçilen Muhammet AKÇA ve listesi güven tazeledi. Üst Kurul Delegeliğine ise Muhammet AKÇA seçildi.

Yeniden Besmele İle Birlikte Yola Revan Olacağız!

Seçim Sonucunda Başkanı Muhammet AKÇA, seçim sonucunun memnuniyet verici olduğunu söyleyerek “Yeniden Bismillah diyerek çıktığımız bu yolda Rabbim mahcup etmesin. Dört yıllığına yüklendiğimiz emanetin hakkını vermek için var gücümüzle çalışacağız. Seçim sonucu ile bize duyduğunuz güveni ifade ettiniz. Bize inanan, güvenen tüm delegelerimize şahsım ve arkadaşlarım adına hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

EĞİTİM-BİR-SEN Bartın Şubesi Yönetim Kurulu aşağıdaki isimlerden teşekkül etmiştir.

1-Şube Baskanı: MUHAMMET AKÇA

2-Şube Baskan Yard.(Sekreter): İLYAS KARA

3-Şube Baskan Yard.(Teşkilatlanma): ALİ RIZA YILMAZ

4-Şube Baskan Yard.(Mali İşler): FERHAT ERENLER

5-Şube Baskan Yard.(Basın): ALİ ÇOLAK

6-Şube Baskan Yard.(Mevzuat): YAŞAR MURAT BEŞKAYA

7-Şube Baskan Yard.(Eğitim): HÜSEYİN SERDAR GAZOZ